Türkiye Liseliler Birliği olarak kadını aşağılayarak cinsel obje hale getiren şarkının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Khontkar takma adlı rapçinin Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yayınladığı “Sürtüğe Bak” isimli şarkıya kamuoyundan büyük tepki geldi.

Kadını aşağılayarak cinsel obje hale getiren şarkıya biz de Türkiye Liseliler Birliği tepkimiz ortaya koyuyoruz. TaLeBe dergisinin geçtiğimiz ay çıkan son sayısıyla gündeme getirdiğimiz Türkçe Rap'in bugünkü durumunu sonuna kadar eleştirmiştik. Şimdi de kadını aşağılayan ve hakaret eden bu şarkının yayından kaldırılmasını talep ediyoruz.

Liselilerden Rap’i Yozlaştıranlara “Diss”

Türkiye Liseliler Birliği olarak TaLeBe dergisinin Türkçe Rap’i işlediği son sayısında rapi kuruluş felsefesinden uzaklaştıranlara meydan okumuştuk. Bugün yapılan rapi reddediyoruz; rapi yozlaştıranlara, uyuşmaya ve köleleşmeye bayrak açıyoruz.

Vatansever liseliler olarak özünden koparılan rape yine rap camiasının içinde popülerleşen ifadeyle “Siz Hepiniz Biz Diss” diyerek meydan okuyoruz.

“Sanatı Kirletmenize, Toplumu Zehirlemenize İzin Vermeyeceğiz!”

Kadını aşağılayan şarkısından dolayı Khontar takma adlı rapçiye Genel Merkez yöneticilerimiz göz yummadı. Genel Başkan Yardımcımız Dilek Çınar, Twitter’dan gösterdiği tepkiyle sanat adı altında yapılan bu şarkılarla toplumun zehirlenmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

TLB Genel Sekreteri Furkan Kaplan da attığı tivitlerle TaLeBe dergisinin son sayısına dikkat çekerek gençliği zehirleyen bu uyuşturucu tacirleriyle mücadele edeceklerini belirtti.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler