Türkiye Liseliler Birliği, Diyarbakır Silvan'a Gelecek Köprüsü kurdu.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yaklaşık bir aydır yürüttüğü "Diyarbakır'a Gelecek Köprüsü" kampanyasını tamamladı. Türkiye'nin dört bir yanından köy okulu için toplanan yardımlar, TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan ve beraberindeki heyetle birlikte Silvan'ın Karahacı köyüne götürüldü. TLB heyeti, okul tadilatının ardından öğrencilerle buluştu.

"Köylülerin seferberliği ve öğrencilerin sevinci tarif edilemez"

TLB Genel Başkanı Kaplan, köydeki süreci şöyle anlattı: "Köye vardığımızda bir soluk almadan köylülerin çay ikramıyla karşılaştık. Eğitime çok önem veren, çocuklarını kız-erkek ayırmadan okutan bir köy. Eğitime hizmeti olan herkesin gözünün içine bakıyorlar. Kendilerine dair hiçbir istek ve şikayette bulunmadılar, varsa yoksa eğitimin iyileşmesi için yapılması gerekenlerden bahsettiler.

Okul tadilatı için kolları sıvadığımızda müsaade etmediler, arı gibi etrafımızı çevirip evlerine götürdüler, sofra serdiler. Ardından el birliğiyle tadilata giriştik. Sıralarımızı zımparalayarak işe koyulduk. Üçken beş, beşken yedi olduk. Köy muhtarı, veliler, köydeki öğretmenler ve eli iş tutan öğrencilerle birlikte tadilatımızı yaptık. Ardından temizlikle birlikte eğitsel materyallerle sınıfı donattık. Saat gece yarısına doğru ilerlerken köylülerin misafirperver ısrarlarıyla paydos ettik.

Ertesi sabah öğretmenlerimizle birlikte öğrenciler için sırt çantaları hazırladık. Öğrencilerin meraklı ve heyecanlı bakışları eşliğinde; kalem, defter, boya, cetvel, oyun hamuru, boyama kitabı ve hikayelerle çantalarımızı doldurduk. Kışlık mont, bot, atkı ve berelerle birlikte Türkiye imecesini öğrencilerle buluşturduk. Yüzlerindeki utangaçlık, heyecan ve tebessüm tarif edilemez."

"Terör bittikçe bölge kalkınıyor, geleceğe güven artıyor"

Terörle mücadele çalışmaları sonrası bölgenin durumunu anlatan Kaplan şunlara değindi:

"Bölge terörden arındıkça zararlı ottan arınmış bahçe gibi çiçekleniyor, bereketleniyor. Orada kaldığımız süre boyunca çokça sohbet ettik, köylülerden öğrendik. Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan'ın adı, Silvan'ın en ücra köylerinde bile hala yankılanıyor. Gaffar Okkan deyince insanlar doğruluyor, saygı ve sevgisini ifade ediyor. Öte yandan terör örgütünün baskı ve zorbalığından kurtulan köylü geleceğe güvenle bakıyor. Önceden Batı'ya kaçmaya çalışan köylü, şimdi yöreye yatırım yapıyor, yeni evler yaptırıyor, toprağına-yurduna sahip çıkıyor. Yörenin geçim kaynağı olan bağcılık her geçen gün gelişiyor. Bununla birlikte ülkemizin tamamının ihtiyacı olan üretim atılımı ve iktisadi kalkınma, bu bölgede daha yakıcı bir ihtiyaç."

"Türkiye'nin kardeşlik imecesi, çağlayan oldu"

TLB Genel Başkanı Kaplan, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti:

"Milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi geleceğe taşıyacak köprüyü kurmak için yola çıktık. Liseliler, Silvan'daki kardeşleri için seferber oldular. Yuvaya kışlık çeken karıncalar gibi Türkiye'nin her yerinden Silvan' için yardım topladılar. Belediyelerimiz, esnaflarımız, çalışanlarımız, emeklilerimiz ve liselilerin imecesi, damlaya damlaya çağlayan oldu. Tüm milletimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Köylülerin dualarını ve selamlarını milletimize iletiyoruz. Milli birliğimizi güçlendirecek kampanyalar yapmaya devam edeceğiz."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler