İstanbul Türkçe Rap'i Tartıştı

TLB İstanbul, İstanbul'un 7 bölgesinde düzenlediği toplantılarla Türkiye'de rap müziği, t-rap ve rapin kuruluş felsefesiyle bugünkü farkı konuştu.

İstanbul Türkçe Rap'i Tartıştı

TLB İstanbul İl Örgütü, TaLeBe dergisinin "RAP" kapak dosyasıyla çıkan 19. sayısının yayınlanmasıyla 7 farklı ilçede Türkçe Rap Buluşmaları düzenledi. Pek çok liselinin katılımıyla düzenlenen tartışmalarda rap müziğin dönüşümü, siyasi ve protest kimliğinden koparılmış olduğu; böylece sisteme karşı olan özelliğini yitiren Rap'in gittikçe yozlaşan ve sisteme hapsolan bir türe dönüşmeye başladığı konuşuldu.

Her yerde olduğu gibi Rap müziğin yozlaşmasına da sebep olan emperyalizme karşı örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapılarak TLB'ye katılma çağrısı yapıldı. Ayrıca kendi RAP müzik gruplarını oluşturarak yaklaşan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası için kendileri bir parça yapacaklarını duyurdular.

Buluşmalarda TaLeBe dergisinin eski sayıları, çıkacak olan yeni sayı ve Türkiye gündemi konuşuldu ve TLB İstanbul'un gelecek dönem hakkında planlamaları yapıldı.

TLB İstanbul, Atatürkçü, vatansever liselilerin 15 Mart 'ta Mavi Vatan Mitingi'ne katılmaya çağırdı.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler