Tabelayı Değil Partiyi Kapatalım

TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. “Tabelayı değil partiyi kapatalım”

Tabelayı Değil Partiyi Kapatalım

TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. “Tabelayı değil partiyi kapatalım” diye açıklama yapan Kaplan, “milli mücadele yaparken teröre özgürlük tanınamaz” dedi.

Gaffar Okkan Harekatı yapalım 

90’lı Yıllarda yapılar, devlet içindeki Gladyo’nun yaptığı, PKK’yı güçlendirmek için, Orada halka uyguladığı zorbalık… Biliyorsunuz, Gaffar Okan da oradaki zorbalıkla mücadele ederek Gaffar Baba oldu. Şimdi bakın, neden bir devlet görevlisi, hele ki emniyet müdürü, orada halkın sevgilisi oldu, milletin sevgilisi oldu? Teröre alan açtığı için mi? Ya da HDP’ye hoşgörüyle baktığı için mi? Aksine vatandaş ile kucaklaştı. Bakın stadyuma girdiğinde herkes Gaffar Baba diye tezahürat yapıyor. Gaffar Okan’ın cenazesine bakın, insan seli. Bugün kıraathanelerin isminde “Gaffar Baba” ismi var. İnsanlar çocuklarına Gaffar ismini koyuyor. Bugün hangi parti olursa olsun, yaptığı konuşmasında Gaffar Okan’ın adını ansın, alkış kıyamet. Hangi görüşten olursa olsun. Bugün HDP’li, HDP’ye oy veren, vatandaş da Gaffar Okan’a büyük saygı duyar. 

Tabelayı değil Partiyi kapatalım

Bizim talebimiz partiyi kesinlikle kapatmak. Bakın parti insanlardan oluşuyor nihayetinde. Parti tabeladan oluşmuyor. Parti kurmak için ne lazım, ilk parti kurma başvurusu yaparken? Tabelan nerede diye sorulmuyor. Ya da bayrağın, filaman nerede diye sorulmuyor. İnsan nerede, hani kaç kişiyle başvuruyorsunuz. Dolayısıyla, o insanı kapatmak lazım. Teröre doğrudan yardım, yataklık yapan, teröre uzantısı olan, silahlı eylemlere de karışmış siyasilerin kesinlikle siyasetin dışına itilmesi gerekiyor ve Doğu ve Güneydoğu’daki halkımızın da hangi partiyle olursa olsun, Türkiye’nin gerçek sorunlarıyla buluşması gerekiyor. Bakın orada uyuşturucu sorunu var, gençlerin uyuşturucuya bulaşma sorunu var. Köylümüzün sorunu var. Eğitim sorunu var. Sosyal kaynaşma sorunları var. 

Bakın HDP’nin bunlarla ilgili bir politika ürettiğini duydunuz mu? Biz HDP’yi ne zaman oradaki işsizliğin çözümü ile ilgili politika sunarken gördük? Ya da oradaki köylünün, üreticinin, çiftçinin sorunlarını ifade ederken duyduk?  Varsa yoksa bölücülük.

HDP İngiliz Muhipler Cemiyetidir

Şimdi şöyle bir şey var. Biz milli mücadele yürütüyoruz. Gazi mecliste bir toplantıda olduğumuzu düşünelim. Gazi mecliste Türkiye’nin her yerinden gelen vekiller var ve orada Türkiye’nin kurtuluşu için mücadele ediyoruz. Ve Türkiye’de de İngiliz muhipleri cemiyeti var. İngiliz Muhipleri Cemiyeti, Türkiye’nin aleyhinde eleman devşiriyor misyonerlik faaliyeti yapıyor ve bir vekil ve bir mebus kalkıp diyor ki “İngiliz muhipleri cemiyetini kapatalım istiklalimiz için bu şarttır kaçınılmazdır” böyle bir şey düşünebiliyor musunuz? Bir başka vekil de çıkıyor “Ama İngiliz muhipleri cemiyetinin de destekçileri var.” Ya da İngiliz muhipleri cemiyetini kapatırsak daha da güçlenirler. Böyle bir şey tasarlayabiliyor musunuz? 

Emperyalizmi Dışlayıcı Anayasa Yapalım, Herkesi Kucaklarız 

Dışlayıcı bir anayasa lazım. Nasıl dışlayıcı? Emperyalizmi dışlayıcı, bakın biz 12 Eylül anayasası diye tartışıyoruz yıllardır. Orda aslında herkesin etrafından dolandığı, dolaştığı, dokunmadığı bir mesele var. Emperyalizm sermayesiyle, iktisadıyla ideolojileriyle bunun yanı sıra hegemonyasıyla Türkiye’ye girdi, kendisine bir özgürlük alanı buldu. Bakın bugün kongrede de sayın cumhurbaşkanı bazı Türkiye’nin toplumsal meselelerine değindi. Aile sorunu, belki birazdan oralara da geliriz. İnsanların davranışları, ilişkileri bunlardan bahsetti. O yoz ilişkiler de 12 Eylül anayasasıyla geldi. Emperyalizmle geldi. Çünkü, 12 Eylül anayasası, milli devleti tasfiye anayasası. Türkiye’yi bölme yıkma vs. anayasası. FETÖ’nün önünü açma anayasası. FETÖ 40 yıllık bir örgütlenme. Örgütlenmesi belki biraz daha geriye götürebiliriz. Dolayısıyla biz bugün anayasa çalışmalarına başlarken, neleri eklemeliyizden önce neleri çıkarmalıyıza bakalım. Orada emperyalizmin önünü açan, Türk üreticisini yabancı sermayeye, uluslararası tekeller karşısında savunmasız, yalnız bırakan maddeleri bir dışlayalım. Onun dışında o batı özentiliğini bir dışlayalım. Ondan sonra biz zaten kendimizle, birbirimizle, sadece birbirimizle değil tüm mazlum milletlerle kucaklaşan bir anayasayı çok rahat oluştururuz bundan çekincemiz olmasın.

Ekonomi Ciddi Sorun, Sorunun çözümü Meslek Liseleri

Ekonomik saldırı var mı yok mu olabilir. Ama Türk ordusu saldırı yapıldı, ben ne yapabilirdim demiyor değil mi? Hemen oraya askerini yığıyor gereken tedbirini alıyor ve onu püskürtüyor. O saldırıları çünkü ona gücü var. Türk ordusu içinden binlerce Fetullahçı tasfiye edildi onun yerine vatansever, milliyetçi, Atatürkçü insanlar geldi hemen görevlerine başladılar. Ama ekonomide şöyle bir sorun var. Türkiye yıllardır liberal ekonomiye dönük insan yetiştiriyor. Bugün iktisat fakültelerimiz de liberal ekonomi dersleri veriyor. Türkiye’nin ekonomik anlamdaki dönüşümü daha sancılı geçiyor. Yani bir görevden almada yerine gelecek kişinin liberal olması yine serbest piyasaya dönük yine kağıt alışverişine dönük ekonomi toparlama çabası çok muhtemel olabiliyor. Şimdi yeni merkez bankası başkanı Kavcıoğlu’nun açıklamaları da önemli. Bakın meslek liseleri bugün hiçbir yeri kazanamayanın gittiği liseler olarak anılıyor. Bu bir kere doların neden yükseldiğini açıklıyor. Doların fiyatını biz uzaklarda aramayalım işte faizi şu kadar mı artırırız bu kadar mı artırırız buralarda aramayalım. Meslek liseleri intibah kazanırsa Türkiye üretimi planlarsa bu anlamda dolar da düşer, doları biz tartışmamıza bile almayız.

Tarih:
Diğer Haberler