TLB Denizli'den "Türkiye'de Gençlik Hareketi ve TGB-TLB Tarihi" Eğitimi

TLB Denizli, TLB Genel Sekreteri Ali Murat Engin'in katılımıyla "Türkiye'de Gençlik Hareketi ve TGB-TLB Tarihi" ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

TLB Denizli'den "Türkiye'de Gençlik Hareketi ve TGB-TLB Tarihi" Eğitimi

TLB Denizli, TLB Genel Sekreteri Ali Murat Engin'in katılımıyla "Türkiye'de Gençlik Hareketi ve TGB-TLB Tarihi" ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze gençlik hareketinin konuşulduğu söyleşide İttihat ve Terakki önderleri, 68 Kuşağı, 80'lerden sonra Türkiye'nin durumu değerlendirildi. Genel Sekreterimiz Ali Murat Engin TGB'nin kuruluş amacı, hangi tarihte kurulduğu gibi konularda sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Birliği'nin, ulusal bağımsızlık amacı ve Cumhuriyet Devrimleri etrafında birleşmiş Türk Gençliğinin ortak mücadele örgütü olduğu, TGB'nin Türk gençliğini sağ-sol ayrımı yapmadan Vatan Savunmasında birleştirmek amacıyla yola çıktığı dile getirildi. TGB'nin, yayılmacı ve sömürgeci güçlere karşı verdiğimiz Ulusal Kurtuluş Savaşı ile kurulan bağımsız cumhuriyetimizi ve devrimlerimizi savunmayı gençliğin en birinci görevi ilan ettiği ve bu görevi Atatürk’ün Bursa Nutku’ndan aldığı belirtildi.

TGB'nin Türkiye tarihinin en kitlesel, en yaygın ve halk desteğine sahip tek gençlik örgütü olma özelliği vurgulandı.

TGB'nin kurulduğu günden bu yana hangi eylemlerde bulunduğu ve ne gibi kampanyalar yürüttüğünden bahsedildi. 10 bin fidan kampanyasından "HDP Kapatılsın" imza kampaysına, TGB'nin tarihi incelendi. Şu anki kampanyamız olan Mavi Vatan kampanyası ve amacı açıklandı.

Daha sonra da TLB'nin kuruluş amacından ve kuruluşundan bugüne kadarki süreçte yaptığı eylemlerden bahsedildi.

TLB'nin ülke sorunlarına duyarlı, düşünen, araştıran, sorgulayan ve harekete geçen Atatürkçü ve vatansever liseli öğrencilerin teşkilatı olduğu vurgulandı.

Yaşa kampanyası ile uyuşturucunun her türlüsü ile mücadele edildiği ve hala bu mücadelenin sürdüğü belirtildi. TLB'nin kültürel ve ahlaki yozlaşmaya, neoliberal özentiliğe karşı da tüm araçlarıyla mücadele yürüttüğü eklendi.

TLB'nin Diyarbakır Silvan'daki kardeşlerimize el uzattığı Diyarbakır'a Gelecek Köprüsü kampanyasından bahsedildi.

Söyleşiden sonra üye olmayan arkadaşlarımızı üye olmaya, üye olanları da görev almaya davet edildi.

Sen de TLB'ye katıl, vazifeye atıl!

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler