6 Milyon Oy Masalı

Teröre Lanet yürüyüşlerinde atılan “Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP” sloganları maskesi düşen HDP’nin siyasi dayanağının da kalmadığını göstermiştir.

6 Milyon Oy Masalı

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması ile birlikte HDP’nin kapatılması konusunda tartışmalar daha da alevlendi. HDP’nin PKK olduğu gerçeğini göz ardı ederek HDP’yi demokrasi için gerekli bir kurum ilan edenler “HDP’ye terörist diyerek HDP’ye oy veren insanlarımıza da terörist diyoruz” ifadeleriyle HDP’ye kalkan olmaya devam ediyorlar.

“6 MİLYON” OY NASIL TOPLANDI?

HDP’ye terörist dersek oy veren herkese terörist deriz argümanını kullananlar HDP yöneticileri, milletvekilleri, eş başkanları değil HDP ile seçim ve kader ortaklığı gerçekleştirenler. HDP’nin Türkiye’yi bölme planlarını kitleselleştirerek HDP’yi meşrulaştırmaya çalışanlar. Onlar her ne kadar HDP’yi aklamaya çalışsa da HDP’ye oy veren vatandaşlarımız HDP’nin gerçek yüzünü görmüş ve HDP’ye lanet için yürüyüşler, açıklamalar, eylemler gerçekleştirmiş ve hala gerçekleştirmekteler. 

HDP’nin, seçimlerde aldığı oyları yakından incelediğimizde HDP seçmenlerinin HDP’ye oy verirken taleplerinin, HDP ülkemizi bölsün, belediye imkanlarını PKK’ya aktarsın, parti binaları vasıtasıyla gençlerimizi dağa kaçırsın, sokaklarımıza bomba döşesin, devlet kaynaklarını PKK’ya aktarsın, okullarımızı kundaklasın değildi. HDP oy isterken sunduğu vaatler ve yüzlerine geçirdiği demokrasi maskesi ile sözde temsilcisi olduğu Kürt vatandaşlarımızı aldatmış, aldıkları oyları Mehmetçiğimize kurşun olarak döndürmüştür. Diğer yandan, demokrasi için olmazsa olmaz diyerek savunulan HDP, bu oyları toplarken kendisini sayısız tehdit, şantaj ile dayatarak toplamıştır. 2015 yılında yapılan seçimde Diyarbakır ilimizde Ali Baytar isimli vatandaşımız oy kullanmak için gittiği okulda tanımadığı 3 kişi tarafından durdurularak kendisinin ve ailesinin oylarının zorla HDP’ye verdirildiğini aktarmıştı.

Aldatmaca ve tehdit ile alınan oyların dışında HDP’ye, muhalefet tarafından yönlendirilen ve çoğunluğu oluşturan oylar da mevcut. Seçimlerde kurdukları ittifak sebebiyle “1 oy CHP’ye 1 oy HDP’ye” diyerek yürütülen çalışmalar sonucu ana muhalefet partisinin oyları HDP’ye yönlendirilmişti.       

HDP KAPATILIRSA HDP SEÇMENİ ÖZGÜRLEŞİR

HDP her ne kadar kendini Kürt halkının temsilcisi ilan etse de bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapılan, Teröre Lanet yürüyüşlerinde atılan “Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP” sloganları maskesi düşen HDP’nin siyasi dayanağının da kalmadığını göstermiştir. Bugün HDP vatandaşlarımızı tehdit ederek ne oy toplayabiliyor ne de esnafımıza kepenk kapatabiliyor. 24 Temmuz 2015 tarihinde Mehmetçiğimizin PKK’ya karşı başlattığı operasyonlar ile birlikte terörden arınan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan halkımız özgürleşti ve Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm üretmek için siyasi mücadelelerini başlatabildiler.  

HDP bugün kapatılsın, HDP’ye oy veren seçmen özgürleşir. Kendine güveni gelir. HDP’ye oy vermez. Yaşananlar da bunu göstermiştir. HDP’nin, PKK’nın üzerine gidildikçe HDP’ye olan destek azalmaktadır. Eğer ki HDP’ye "gönül vermiş" 6 milyon seçmen olsaydı Selahattin Demirtaş tutuklandığında HDP’nin sokağa çıkma çağrısına en azından 10 kişi uyardı. Kimse çıkmadı. HDP’ye "gönül vermiş" 6 milyon seçmen olsaydı belediyelere atanan kayyumlara karşı duracak birileri olurdu. 

HDP’ye geçmiş seçimlerde oy veren Kürt seçmenler verdikleri oyun pişmanlığını yaşamaktadır. Geçmişte aynı pişmanlığı Almanya’da Hitler’e iktidara gelsin diye oy verenler yaşamıştır. İtalya’da Mussolini’ye oy verenler ve onu iktidar yapanlar da aynı pişmanlığı yaşamıştır. Bugün Muş’un Varto ilçesine gidin o pişmanlığı göreceksiniz. 

HDP’ye oy veren yurttaşlarımız HDP’nin PKK ile ilişkisini gördüler ve HDP’nin yöneticilerinden ayrı hareket ediyorlar. HDP liderleri Türkiye’yi bölmeye, PKK’ya yardım yapmaya, emperyalist kuvvetlerle iş birliği yapmaya çalışırken; HDP’ye oy veren vatandaşlarımız Türkiye’nin bütünlüğü için PKK terörünün bitmesi için gençlerimizin Amerika’nın bölücü siyasetlerine esir düşmemesi için HDP kapatılsın diyor. Bunu Şırnak’ta, Van’da, Hakkari’de, Diyarbakır’da ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen halkımızdan görüyoruz. Bu sayede HDP’ye oy verenlere terörist diyorsunuz diyenlerin yalanları da ortaya çıkmış oluyor.

Türk gençliği olarak devlet hazinemizi ve belediye imkanlarını PKK’ya sunan, şehirlerimizde bombalar patlamasına sebep olan, sıra arkadaşlarımızı dağa kaçıran HDP Kapatılsın diyoruz! 

Cihan Serdar Samur          

TLB Konya İl Başkanı 

Tarih:
Diğer Haberler