HDP, PKK'NIN TEMSİLCİSİDİR

Bugün meclisimizde bölücülük gibi bir tehlike olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tehlike demokrasi kılıfında saklanıyor, korunuyor.

HDP, PKK'NIN TEMSİLCİSİDİR

Türk Milleti yıllar boyu, bağımsızlığına göz dikmiş ve bütünlüğünü hedef alan eylemlerde bulunan terör örgütleri ile mücadele etmiş ve bu mücadelelerden hep zaferle ayrılmıştır. Bölücü grupların büyük hüsranlarına tarih boyunca tanık olunmuştur. Geçmişte Şeyh Said’e, Derviş Mehmet’e, Seyit Rıza’ya karşı verilen demir yumruklu
mücadele bugün ise Abdullah Öcalan’a, Fethullah Gülen’e, Selahattin Demirtaşlara karşı sürüyor. 

Demokrasi Kılıfındaki Tehlike

Bugün meclisimizde bölücülük gibi bir tehlike olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tehlike demokrasi kılıfında saklanıyor, korunuyor. Bugün Türk Milletinin belediyelerinin içerisinden terör yuvalanan sözde “demokrasi “çıkıyor. Ancak Türk Milleti bu demokrasi oyununu görmüş ve HDP’nin kapatılmasını istemektedir. Bu talep, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Anayasa Mahkemesine açtığı HDP’nin Kapatılması davasıyla daha da coşkun bir hale geldi.

HDP yöneticilerine baktığımızda eylemleri ile demokratik ve evrensel hukuk kurallarına aykırı davranan, PKK terör örgütüyle birlikte hareket eden, devletin ve milletin bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçlayan bir siyasi parti olduğunu görüyoruz. Kısacası HDP, PKK’nın siyasi koludur. HDP milletvekillerin PKK'yı savunduğuna dair birçok beyan mevcuttur. Bunlara örnek verecek olursak; 

- Selahattin Demirtaş 2012 yılında BDP Genel Başkanıyken Mardin Kızıltepe ilçesinde Özgürlük Meydanında toplanan gruba hitaben, “Öcalan posteri asamazsınız diyenlere onu diyenlere açıkça sesleniyorum. Biz bu meydana Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini” şeklinde açıklama yapmıştı. 
- 2015 yılında HDP'nin de içinde bulunduğu DTK'nın olağanüstü genel kurulu, Selahattin Demirtaş ve diğer HDP yöneticilerinin de katıldığı toplantıda 14 maddelik özerklik Bildirgesi kabul edildi ülke genelinde özerk bölgeler oluşturulacak ve eğitim, sağlık, adalet, ulaşım ve asayiş hizmetleri özerk yönetimlerince sunulacaktı.
- 2016 yılında dokunulmazlıkların görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonunda HDP milletvekilleri Meclis Anayasa Komisyondan ayrılırken teröristlerin kullandığı Gerilla marşını söylediler ve "Biji serok Apo" sloganları attılar.
- HDP Gençlik Kolları 24 Aralık 2018'de Diyarbakır'da yaptığı kongrede Kürdistan kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini açıklamıştı. Öcalan'a özgürlük sloganları atıldı ve Kürdistan için mücadele çağrıları yapıldı.

PKK'nın Vücut Bulmuş Hali HDP

Şimdi soruyoruz; bütün bu suçları ve daha nicesini işleyen, Meclis’te PKK'nın vücut bulmuş hali olan bu parti Kürt halkını temsil edebilir mi? Edemez! 

Diyarbakır annelerimizin evlatlarını, sıra arkadaşlarımızı dağa kaçırarak Mehmetçiğe, masum insanlara kurşun sıktırmak üzere yetiştiren bir parti Kürt halkını temsil edebilir mi? Edemez!

Devletin, Güneydoğu Bölgesi'ndeki köylere okul yapması için gönderdiği mühendisleri öldüren, Kürt halkının çocuklarına eğitim vermesi için gönderdiği öğretmenlerimizi, Şenay Aybüke Yalçınları, Necmettin Yılmazları öldüren PKK'nın sözcülüğünü yapan, her alanda savunan bir parti Kürt halkını temsil edebilir mi? Edemez! 

   Diyarbakır anneleri, kaçırılan evlatlarını TBMM'nin önünde veya başka bir devlet kurumunun önünde değil, Kürt halkının temsilcisi olduğunu belirten HDP Diyarbakır İl Binası önünde arıyorlar. 550 günü aşkın süredir vatan ve evlat nöbeti tutuyorlar. "Başlarım sizin Kürdistan davanıza" diye HDP Diyarbakır il binası önünden sesleniyorlar. HDP, ne Kürt halkının ne başka bir halkın temsilcisidir. HDP, PKK'nın temsilcisidir. HDP, her adımını PKK örgütü ile birlikte planlayan Kürt'ü, Türk'ü birbirine düşürerek milletin bütünlüğünü bozmayı amaçlamaktadır. 

   Türk ve Kürt'ü birleştirme; Türkiye'ye yönelik tehditleri göğüsleme ve Cumhuriyet Devrimi'ni tamamlama görevimizin gereğidir. Türkiye'de Kürt partisi, Alevi partisi, Yörük partisi, Çerkez partisi diye etnik ve mezhepsel temsili partisi olamaz.

HDP'nin Doğu'da ve Güneydoğu'da işsizliği çözmek, uyuşturucuyla mücadele etmek, eğitimi arttırmak gibi bir söylemine ve siyasetine tanık oldunuz mu? Tam aksine, HDP, bölgeye yatırımları engelleyen, uyuşturucu satıp parası ile geçinen, terör ve mafyayla birlikte hareket eden, çocukları dağa kaçıran, altyapı hizmeti olarak bomba döşeyen, evler arası tünel kazan bir partidir.

   Atatürkçü ve vatansever liseliler olarak milletimize söz veriyoruz: Türk - Kürt kardeşliğini bozmaya, Kürt halkını devletine düşman ettirmeye çalışan bu partiye dağda, ovada, sokakta, mecliste izin vermeyeceğiz. Türküyle, Kürdüyle omuz omuza mücadele edeceğiz ve HDP’yi kapatacağız. HDP kapandığında, Diyarbakır anneleri evlatlarına, evlatları vatanlarına kavuşacak. HDP kapatıldığında sıra arkadaşlarımız Eren Bülbüller yaşayacak, Şenay Aybüke Yalçınlar, nice Ayşeleri, Mehmetleri yetiştirecek.

 

  Defne Küçük

TLB Milas İlçe Temsilcisi

Tarih:
Diğer Haberler