Türkiye’de Beşinci Kol ve Gençliğin Görevleri

TLB Tekirdağ İl Başkanımız Okan Sefa Demirci, "5.Kol" olarak adlandırılan, emperyalizmin psikolojik savaş biçimi üzerine yazdı.

Türkiye’de Beşinci Kol ve Gençliğin Görevleri
Okan Sefa Demirci
Okan Sefa Demirci
YAZAR

Türkiye olarak sancılı bir dönemden geçiyoruz. Amerikan emperyalizmi 15 Temmuz gecesi fiili müdahaleyle ele geçiremediği vatanımızı 5. Kol faaliyetleriyle tahrip ederek teslim almaya çalışmaktadır. Ancak emperyalizmin bu rüyası Türk Ulusunun bağımsızlık azmiyle bölünecektir.


5. Kol Nedir?
Beşinci kol faaliyetleri, emperyalist ülkelerin silahla teslim alamadığı ülkelere, propaganda, sabotaj veya terör yoluyla diz çöktürmek için kullandığı psikolojik savaş biçimidir. Amerikan emperyalizmi bu yöntemle kaos yaratma amacı gütmektedir.

Beşinci Kol Elemanları
Ormanlarımızı yakan PKK, PKK terörünün siyasal uzantısı HDP, HDP'nin yanında yer alan ve kara propagandayla seçim kazanmaya çalışan CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve HDP, ABD emperyalizminin Türkiye'deki beşinci koludur. Ülkenin içinden geçtiği bu zor dönemi daha da zorlaştırarak kaos ortamı yaratan ve ülkenin içine düştüğü kaos ortamından beslenerek iktidarı elde etmeye çalışan bir siyasal ittifakın, Türk milleti için çalışması gülünç bir yalandan başka bir şey değildir. Bu yüzden Millet İttifak'ı milletin değil, Biden'ın ittifakıdır. Biden İttifakı da aynı Biden gibi Türkiye'de yenilmeye mahkumdur.

Ak Parti Hükümetinin Beşinci Kol Karşısında Yetersizliği
Ak Parti hükümeti Türkiye'yi bu durumdan çıkarabilecek ve tam bağımsızlığa taşıyabilecek programa ve kararlılığa sahip değildir. Beşinci Kol faaliyetlerini zamanında ve doğru biçimde karşılayamayan ve geriden gelen bir konumdadır.
Öte yandan halkın temel ve yakıcı ihtiyaçlarını karşılama noktasında öncelikleri gözetmemesi, beşinci kol kışkırtmalarına zemin oluşturabilmektedir. Türkiye'nin bugünkü ihtiyacı İstanbul'a kanal, köprü vb. değil, Amerikan emperyalizmine karşı radikal eylemli duruş, ekonomik sıkıntılara köklü çözümler, işsize iş, çiftçiye mazottur.

Türk Gençliği Görev Başına!
Amerika'nın beşinci kol faaliyetlerinin en büyük hedeflerinden biri de Türk gençliğidir. Çünkü vatanın asıl savunucusudur, geleceğidir. Emperyalizm Türkiye'den yarınlarını çalmak istemektedir. Ve bunun için özellikle sosyal medyayı kullanarak "Z Kuşağı Operasyonları" dediğimiz sorgulamayan, bilinçsiz, tüketici bir gençlik yaratma girişimlerinde bulunmaktadır.
Ancak unuttukları şey bu ülkede Mustafa Kemallerin tükenmeyeceğidir. ABD'nin 5. Kolu Türk gençliği olmadan kırılamaz, Türkiye, gençlik tarafından savunulmadıkça ayakta kalamaz.
Beşinci Kol faaliyeti yürütenlere, esas kolu Tevfik Fikret’le hatırlatalım:
“Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa,
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır;”
Bu yüzden Türk gençliğini vatanını korumaya, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği' ne davet ediyorum.

Okan Sefa Demirci
TLB Tekirdağ İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler