TLB Genel Merkezi'nden açıklama

TLB Genel Merkezi, MEB’in yeni hazırladığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

TLB Genel Merkezi'nden açıklama

MEB’in yeni hazırladığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 8 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliği incelediğimiz zaman gözümüze ilişen ilk ve en büyük yanlış “Öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmeleri” maddesinin yer almaması oldu. İkinci olarak ‘’Törenlerde; Atatürk ve Türk büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” ifadelerinin de yer aldığı herhangi bir madde göremedik.

Adı üstünde Milli olan Eğitim Bakanlığı(!) bu düzenlemelerle milli devletimizin felsefesini ve kurucu önderlerini yeni kuşaklara nasıl öğretmeyi düşünmektedir ?
Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu koşullarda en büyük ihtiyacımız olan devlet ve millet birlikteliğinin bu yönetmelikle sağlanması imkansızdır. Hatta bu düzenleme tam aksi sonuçlara hizmet edecektir.

Yeni yönetmelikte Atatürk İlke ve İnkılapları cümlesi yerine getirilen “millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırma” cümlesi neyi ifade etmektedir ?
Bizim milli değerlerimizin en başında Kurtuluş Savaşımızın önderi Mustafa Kemal Atatürk bulunmaktadır. Atatürk’ün olmadığı yerde milli değerden, vatandan, kurtuluştan söz etmek abesle iştigaldir.

Ülkemizin emperyalist güçlerin emrindeki terör örgütleriyle girişmiş olduğu amansız mücadelede başarılı olması bizler için biricik çıkar yoldur. Bu yolda başarıya hizmet etmeyecek ve aksine bu yola taşlar koyacak tüm uygulamaların ve eylemlerin cepheden karşısındayız. Türk genci kendisine emanet edilen Vatan ve Cumhuriyet’e sahip çıkma yeteneğine ve iradesine sahiptir. Bu geleneğin önünde de hiçbir gücün duramayacağından şüphemiz yok.

Yapılan bu yeni yönetmeliğe sadece iki kesim sevinebilir ve alkış tutar. Birisi henüz 22 yaşındaki Aybüke öğretmenimizi katleden PKK diğeri de 15 Temmuz’da ordumuzu ve ülkemizi ele geçirmeye kalkışan FETÖ. Bu bağlamda MEB’i uyarıyoruz ! Derhal bu hatadan dönünüz. Esas göreviniz olan Milli değerlerine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirme gayesinden sapmayınız. Aksi takdirde Türk gençliği kendi doğru yolunu kendisi belirler ve orada yürümekten de imtina etmez.


Türkiye Liseliler Birliği Genel Merkezi

 

Tarih:
Diğer Haberler